Griekenland – Recept voor Keftedes


Griekenland - Keftedes

Griekse gehaktballetjes

Boodschappenlijstje, voor 4 personen:

2 sneetjes oud wit brood
3 el bloem
1 kop melk
1 kg gehakt
1 ui, fijn gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el verse oregano, fijngehakt
1 el munt, fijngehakt
2 tl witte wijnazijn
2 geklopte eieren
1/4 tl nootmuskaat
olijfolie
zout en peper

Pita broodjes

Serveer deze gehaktballetjes bijvoorbeeld met deze Tzatziki

Recept voor Keftedes

Leg de broodjes op een bord. Bedruip met de melk en laat intrekken.

Doe het gehakt samen met de ui, knoflook, oregano, witte wijnazijn, nootmuskaat, ei en munt in een kom. Knijp het brood uit en kruimel dit over het gehakt, breng op smaak met peper en zout. Draai mooie kleine ronde balletjes (denk aan IKEA formaat). Verhit voldoende olie in een pan. Rol de balletjes door de bloem, bak op hoog vuur en schroei de balletjes dicht. Bak dan nog 2/3 minuten tot de balletjes gaar zijn van binnen.

Serveer met pita brood en tzatziki: (Klik hier voor het recept)


Geplaatst in Europa en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *