Griekenland – Griekse salade


Griekenland – Griekse salade

Kalamata olijven, feta, olijfolie en oregano

Ingredienten:

1 middelgrote rijpe trostomaat
200 g rijpe kerstomaatjes
1 vleestomaat
1 middelgrote rode ui, gepeld en in ringen
1 komkommer
1 groene paprika
een hand verse dille
een hand verse muntblaadjes
een flinke hand zwarte olijven, zonder pit (liefst Griekse ‘Kalamata’ olijven)
zeezout
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepels Griekse extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
200 g feta
1 theelepel gedroogde oregano

Recept: Jamie Oliver

Recept voor Griekse salade

– Snijd de vleestomaat in plakjes, de kerstomaatjes in helften en de trostomaat in partjes.
– Snij de ui in flinterdunne ringen en voeg toe aan de tomaat
– Spoel de komkommer goed af. Rasp met een vork diepe sporen in de zijkant, snij ‘m in plakjes
– Haal de zaadjes uit de paprika en snij in dunne ringen. Doe alle groente in een kom.
– Doe de gehakte dille erbij en meng goed door.
– Knijp de olijven uit boven de salade en voeg ze vervolgens toe
– Voeg de azijn, olijfolie en een snufje zout toe. Proef en breng eventueel verder op smaak
– Leg de feta in een blok (of in stukjes) op de salade
– Bestrooi met de munt, oregano en olijfolie


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *