Engeland – Recept voor Beef Wellington


Engeland - Beef Wellington

Klassieke bereiding van ossenhaas

Uitgebreid recept voor beef Wellington

Dit is geen éénpans- eind van de maand gerecht! Dit is één van de koningen in de klassieke keuken. Dit is een echte aanrader als je wil uitpakken voor een grote groep. Je gaat all the way met dit recept dat door twee chefs in DWDD. Wij hebben er wel voor gekozen om de bladerdeeg zelf te maken (dag vantevoren beginnen), de foie gras hebben we om diervriendelijke redenen weggelaten. Wil je een simpele versie van dit recept? Kijk dan eens naar deze klik! of deze klik!. Een stuk makkelijker, sneller en goedkoper, wel veel minder lekker!

Benodigdheden en recept

- Vlees:

1000 gram ossenhaas
Peper en zout

- Bladerdeeg “Mille Feuille”:

500 gram bloem
100 gram + 350 gram roomboter
275 gram koud water
10 gram zout

- Duxelles:

2000 gram witte champignons
200 gram sjalotten
1 citroen
Peterselieblad
(150 gram foie gras) - hebben wij weggelaten!

- Pasteideeg:

650 gr bloem
600 gr boter
350 gr aardappelmeel
40 gr zout
100 gr eieren
170 gr water
15 gr invertsuiker

- Kruidenflens:

60 gram bloem
125 gram melk
Ei
Klontje boter
Zout
Tuinkruiden (Fines Herbes: bieslook / kervel / peterselie / dragon)

- Madeirasaus:

200 milliliter Madeira
100 gram sjalot
Bouquet garni - Peterselie, tijm, laurier + fijngehakte wortel, knoflook (2x100 gr)
Wortel
Knoflook
Peterselie
Peperkorrels
100 gram boter
Himalayazout

- Kippenfarce:

125 gram kipfilet
40 gram room
Peper en zout


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *