Italië – Bucatini all’amatriciana


Italië - Bucatini all’amatriciana

Klassieke pasta met wijn, tomaat en spek

Boodschappenlijstje, voor 3/4 personen

400 g bucatini
400 g tomaten
250 g wang- of zuurkoolspek
125 ml droge witte wijn
100 gr parmezan
extra vierge olijfolie
zout, zwarte peper

Peterselie / Basilicum ter garnering

Recept:

Snij het spek in blokjes, bak bruin en zet apart.
Kook de pasta al dente.
Was en snijd de tomaten. Bak ze in dezelfde pan die je gebruikt voor het spek op hoog vuur.
Doe er een half glas witte wijn bij en zout ze licht.
Wanneer de tomaten zacht zijn, de spekblokjes toevoegen.
Voeg de pasta toe, mix goed door elkaar.
Voeg de halft van de kaas toe en bak even kort mee.

Serveer met kaas en garnering, peper en zout naar smaak toevoegen.


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *