Italië – Rigatoni alla Paesana


Italië - Rigatoni alla Paesana

Maagvullende pasta van het platteland

Boodschappenlijstje, voor 4 personen:

400 gram Rigatoni
400 gram tomaat, in blokjes (uit blik)
1 el suiker
2 rode uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
400 gram half-om-half gehakt, ongekruid
30 ml creme fraiche
1 ei
Paneermeel, of droog brood
Verse Italiaanse kruiden naar smaak; Rozemarijn, Tijm, Salie en Oregano, fijngehakt. (pakketje Albert Heijn: 1,50€)
200 gr geraspte Parmezan of Pecorino
Olijfolie, peper en zout.

Italië - Rigatoni alla Paesana Recept

Recept:

Stap 1: De gehaktballetjes: Klop de creme fraiche door het ei. Meng met 1 teentje knoflook, het gehakt, paneermeel, rozermarijn en salie. Breng op smaak met zout en peper. Rol kleine gehaktballetjes ter grootte van een knikker. Bak ze aan in wat olijfolie in een koekenpan, tot ze gaar zijn, en zet vervolgens weg.
Italië - Rigatoni alla Paesana Recept

Stap 2: De saus
Gebruik dezelfde koekenpan: Fruit de ui, en voeg vervolgens de rest van de knoflook toe. Doe de tomaat erbij en de tijm en oregano. Strooi er wat suiker door om het zure van de tomaat tegen te gaan. Breng aan de kook, en laat de saus een kwartier pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden!

Stap 3: De pasta:
Ondertussen kan je pasta al dente koken, volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Een volle maag, maar dan wel laag-op-laag
Pak een grote ovenschaal. Voeg om en om toe: een derde van de pasta, een derde van de saus, een derde van de gehaktballetjes, een derde van de kaas, en herhaal dit.

Zet de pasta voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden!


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *