Cambodja – Recept voor Amok


Cambodja - Amok

Benodigdheden voor 4 personen:



Al deze ingredienten zijn te koop bij de toko. Verse producten die je niet gebruikt kan je invriezen!



- Bananenbladeren en kleine sateprikkers (zie foto)
- 

Verse kruiden, voor de currypasta: 

- 2 tenen knoflook // 1,5 el gember
 // 2 sjalotten // 2 el laos wortel
 // Rasp van een halve limoenschil // 2 el geelwortel (kurkuma) // 2 stengels limoengras // 4 kleine pepertjes
 // 1 el garnalenpasta // 2 el palmsuiker



- 300 ml kokosmelk

- 1 bosje Chinese broccoli
- 400 gram witvis

- 8 limoenblaadjes

Mandje van bananenbalderen, mandje, MAND

Hoe maak je dat?


0. Maak een kommetje van de bananenbladeren. (zie video hieronder)


1. Maak de kruiden voor de pasta schoon indien nodig. Schil en snijd alles in kleine stukjes.


2. Er gaan heel veel kruiden in dit gerecht, om er voor te zorgen dat het een mooie pasta wordt, moet je ze een voor een in de vijel stoppen en telkens fijn malen. Tot alle kruiden een mooie pasta worden.


3. Bak de pasta 2/3 minuten in wat olie. Zorg dat het niet aankoekt.

Snijd ondertussen de vis in stukjes en de limoenblaadjes en de Chinese broccoli in reepjes.


4. Voeg na 3 minuten 3/4 van de kokosmelk en de helft van de limoenblaadjes toe. Laat even pruttelen en voeg dan ook de vis toe. Laat 2 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe.


5. Pak de kommetjes van bananenblad. Doe de gesneden Chinese broccoli op de bodem en verdeel het vis-pasta-kokosmelk er bovenop.


6. Stoom de kommetjes 10 minuten. Als je geen stoompan hebt kun je ook een gewon pan met een zeef gebruiken. Vergeet niet de deksel er op te doen.


7. Garneer de amok met de overgebleven limoenblaadjes en een scheut kokosmelk.


8. Serveer met rijst. 




Geplaatst in Azie en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *