Vietnam – Stokjes van aubergine met nuoc cham dipsaus


Vietnam - Stokjes van aubergine met nuoc cham dipsaus

Vietnamese en vegetarische barbecue

Vietnamese stokjes van aubergine met nuoc cham dipsaus - recept barbecue

Ingrediënten:

Voor de stokjes
-       4 lange Aziatische aubergine
-       80 ml sojasaus
-       50 ml rijstazijn
-       3 teentjes knoflook, fijn gesneden
-       1 bosje verse koriander of peterselie, fijn gehakt
-       1 bosje verse munt, fijn gehakt
-       Bamboe sateprikkers

Voor de dipsaus
-       50 ml sojasaus
-       50 ml water
-       20 ml rijstazijn
-       Sap van een limoen
-       2 knoflooktenen, in zeer dunne plakjes gesneden
-       2 rode chilipepers, in zeer dunne plakjes gesneden

Recept:

Maak de stokjes

1.     Week de sateprikkers in water, minimaal 20 minuten van te voren.
2.     Maak eerst de marinade voor de aubergine, mix de sojasaus met de rijstazijn en de knoflook.
3.     Snijd de aubergine in plakken van 2 cm dik, marineer voor een half uur tot een uur. Marineer niet langer aangezien die aubergines anders te zout worden.
4.     Prik de aubergines op de stokjes.
5.     Grill de aubergines op middelhoog vuur, doe de deksel er regelmatig op zodat de stokjes een lekkere rooksmaak krijgen.
6.     Optie 1: Besprenkel de stokjes met munt en peterselie.
        Optie 2: Rol de stokjes door het mengsel van munt en peterselie zodat alle kanten bedenkt raken.

Voor de saus: Mix alle ingrediënten en serveer met een theelepel in een klein kommetje.

Vietnamese stokjes van aubergine met nuoc cham dipsaus - recept barbecue
Vietnamese stokjes van aubergine met nuoc cham dipsaus - recept barbecue
lekkere vietnamese dipsaus

5 continenten, 195 landen en de wereld aan gerechten

In 2014 ben ik gestart met de missie om van elk land ter wereld tenminste één gerecht te koken. Ik struin door toko’s, praat met mensen van verschillende culturen en zoek op het internet om recepten te verzamelen. Soms bezoek ik mensen thuis om te leren hoe een bepaald gerecht op de authentieke manier bereid wordt. Ik heb inmiddels van meer dan 60 verschillende landen een recept gekookt. Ik deel mijn recepten en ervaringen op deze website.

Heb jij bovenstaand recept gemaakt dan hoor ik graag wat je er van vond, je kan reacties achterlaten onderaan deze pagina. Ik lees alle reacties en zal zo snel mogelijk reageren!


Geplaatst in Recepten uit Azië en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *