Senegal – Recept voor Yassa


 

Senegal – Yassa

Stappenplan:

1. Snijd 2 uien in ringen. Doe de ui, en alle kip in een grote kom. Smeer de kip in met mosterd. Dek af en zet 30 minuten koel weg.
2. Pak een braadpan of een grote wok. Veeg de marinade grofweg van de kip af, maar gooi het niet weg. Braad de kip in olie tot de buitenkant lichtbruin gekleurd is. Voeg ondertussen de rest van de marinade, de uien en ook de knoflook toe.
3. Doe alle mosterd in de pan en voeg direct het bouilon blokje en water toe. Zorg dat alle kip onder water staat. Laat het op laag vuur 10 minuten koken.
4. Schil de aardappels en snijd ze in drie stukken. Doe dit bij de kip in de pan. Roer het mengsel af en toe door. Prik af en toe met een vork en check of de aardappels klaar zijn.
5. Kook de rijst.
6. Rasp de schil van 2 citroenen.
7. Wanneer de aardappelen gaar zijn moet de saus ingedikt worden. Gebruik hiervoor de maizena.
8. Serveer de kip, saus en rijst met een beetje citroenrasp.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:

1,2 kg kippenvleugels / drumsticks / kluifkip
175 gr
milde franse mosterd, 
175 gr pittige zaanse mosterd
300 gr rijst
6 middelgrote vastkokende aardappelen
7 middelgrote uien
1 kippenbouilon blokje
2 citroenen
beetje maizena


Geplaatst in Afrika en getagd met , , , , , .

2 reacties

  1. Anderhalve week geleden dit heerlijke recept gemaakt. Makkelijk, goedkoop en om je vingers bij af te likken!!

    Ik heb kipdrumsticks gebruikt, het vlees was heerlijk mals en had hem zo gekookt dat het vlees al van het bot af viel in de pan. Hierdoor is de kip al wat meer verdeeld door de saus.

    Denk dat ik de volgende keer eens met kippendij ga proberen. Of is het dan geen yassa meer? 😉

    Voor de extra vitamines heb ik de door de rijst diverse groenten gedaan (soort nasi zonder kruiden).

    Was echt top! Mis alleen de functie om hier ook het resultaat te laten zien. Op naar Litouwen!

    • Ha Martje! Wat een toffe recensie!

      Kippendij is het het beste stukje van de kip, denk dat het vet uit de kippendij zeker een succes kan worden. De botten uit de drumsticks geven wel extra smaak af aan de saus, misschien is een combinatie van de twee ook een keer de moeite waard! Een functie onderaan de pagina waarin bezoekers hun foto kunnen uploaden is echt een supergoed idee! Ik ga eens onderzoeken of dit mogelijk is in wordpress, het programma waar ik de site in maak.

      Thanks voor je review! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *