Rwanda – Agatogo


Rwanda - Agatogo

Een maagvullend en vegetarisch recept uit hartje Afrika

Recept voor Agatogo uit Rwanda

Ingrediënten, voor 2-3 personen:

Olie
1 grote ui, fijn gesneden
5 tenen knoflook, fijn gehakt
175 gr. Tomatenpuree
4 middelgrote bakbananen (groen)
75 gr. Verse boerenkool, gesneden
700 ml Groentebouillon
100 gr. Pinda’s, fijn gestampt in een vijzel
Peper en zout

Recept:

Snij de bakbananen in stukken van 5-10 cm. Op deze manier kan je gemakkelijker de banaan schillen.
Doe wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en vervolgens ook de knoflook. Voeg daarna de de tomatenpuree toe en laat de smaken gedurende 3-4 minuten lekker intrekken op middelhoog vuur. Vervolgens doe je zowel de geschilde bakbanaan als de boerenkool erbij. Roer even goed door en laat heel even intrekken. Dan gooi je de bouillon erbij. Breng op smaak met zout (als je een bouillonblokje hebt gebruik mag je deze stap overslaan). Dan doe je de deksel half op de pan en laat je de Agatogo een half uur pruttelen. De bakbanaan zal nu zacht en gaar zijn, en de kleur niet meer wit. Als je de saus iets dunner wil kan je nog wat water of bouillon toevoegen.
Schep de Agatogo op een bord of schaal en strooi de pinda’s er over heen.

Geplaatst in Afrika en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *