Algerije – Recept voor Dolma’s met couscous


Algerije - Dolma met couscous

Lijstje!

Benodigdheden voor 4 personen:


- Pakje druivenbladeren, 16 stuks (gerenomeerde avondwinkels) 

- 400 gr. couscous

- Bouillon blokje (kip, groente)


Vulling:


- 500 gram kipfilet

- 2 tl komijn

- 1 rode paprika

- 50 gr walnoten

- 50 gr dadels zonder pit

- 1 zoete appel

- 1 kaneelstokje

- 1 halve duim verse gember, fijngehakt



Salade:

 Groente naar keuze. 


Dressing: 1 el mosterd
1 el honing
 2 el citroensap
 4 el olijfolie
 



Couscous, the food so good they named it twice!



Haal de druivenbladeren uit de verpakking. Haal de bladeren van elkaar af. Spoel ze af onder de kraan en sorteer ze op een stapel. 



Salade:

 Ingredienten naar keuze. Wij hebben het simpel gehouden met wat ijsbergsla en komkommer maar je kan het ook uitgebreider doen


Dressing: 

Mix de mosterd, honing, citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.




Vulling: 


1. Snij de kip, paprika, walnoten, dadels en de appel. 


2. Bak de kip bruin, kruid de kip met de komijn en wat peper en zout. Voeg ook het kaneelstokje en de gember toe.


3. Voeg de paprika toe en bak deze even mee. Voeg daarna ook de dadels, de walnoten en de appel toe. Bak dit vijf minuten. Haal het kaneelstokje er naderhand weer uit.


4. Maak mooie rolletjes van de druivenbladeren en de vulling. Dit is echt een vrouwenwerkje dus als er een vrouw in de buurt is kan je dit beter aan haar over laten. Anders veel geduld hebben en blijven proberen. Prik de rolletjes dicht met een kleine sateprikker.


5. Als de rolletjes klaar zijn moeten deze nog 10 minuten in kokend water op een laag vuurtje.


6. Maak de couscous (zie de uitleg hierboven)


7. Serveer de couscous, de dolma's en de salade. Als je nog vulling over hebt kan je deze er los naast serveren.





Geplaatst in Afrika en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *