Djibouti – Recept voor Skoudehkaris


Djibouti - Skoudehkaris

Eenpansgerecht van de rechtsbuiten van Afrika

Oorsprong

Het nationale gerecht van Djibouti is ontstaan in een rijke geschiedenis van nomaden. Dit simpele eenpansgerecht vult, is makkelijk te maken en geeft veel warmte aan een koude nacht in de woestijn. Een voordelige bijkomstigheid is dat je naderhand maar één pan hoeft af te wassen, superhandig in een woestijn, maar hier in Amsterdam Noord is het ook niet vervelend.

Benodigdheden voor 3/4 personen


- 500 gr lamsschouder in blokjes (of vervangen door kip)
- 400 gr rijst
- 3 el olie
- 500 gr tomaat, in blokjes en zonder vruchtvlees
- 2 grote uien
- zout en peper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kardemompeulen
- 1 verse rode peper, fijngehakt en inclusief zaadjes

Recept:

- Bak de ui aan in de olie tot 'ie zacht is
- Zout en peper het lamsvlees, voeg toe en bak mee totdat het bruin is
- Bak daarna de tomaat voor 5 minuten mee, voeg daarbij de kruiden en de knoflook toe
- Zet het vuur lager, bedek het geheel met water en laat rustig doorkoken voor 45 minuten
- Als het vlees mals begint te worden voeg je de rijst toe en circa 400 ml water, breng aan de kook
- Laat het geheel 15minuten koken (of eerder als de rijst gaar is)
- Zet de pan met deksel van het vuur en laat het gerecht droogkoken


Geplaatst in Afrika en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *