Curaçao – Dradu


Van onze correspondent op Curaçao:

Antilliaanse goudmakreel

Zie hier de Dradu langs de weg op Curacao!

Dradu verkoop op Curacao!

Erik van Houte zit voor een stage op een school op Curacao. In Holland is Erik een doorgwinterde snacker, maar voor Wereldgerecht verwisselt hij de vlampijpen en nierbroodjes voor culinaire hoogstandjes. Vandaag een mooi receptje vanaf de Antillen: Dradu.

" Langs de autoweg op Curacao stond een visser driftig te zwaaien met een enorme vis. De moeite waard om even een kijkje te nemen dus. Voor dat ik het wist hakte zijn vrouw vier flinke moten van een Dradu af. Voor 25 guldens lag deze heerlijke verse vis ’s avonds bij ons in pan. "

Deze vis kan je in Nederland kopen als "goudmakreel", "mahi-mahi" of "dorado" (niet te verwarren met dorade).

Erik bij carnaval op Curacao

Erik bij carnaval op Curacao

Recept:

Marineer de moten een uurtje in de fijngesneden knoflook, geperste limoen + peper en zout.
Bak de moten in olijfolie en draai na zo'n 4 minuten om als de vis al deels bruin wordt.
Wederom nog 4 minuten op de andere kant bakken, eventueel nog 1 keer omdraaien.

Serveer bijv. met risotto met champignons, verse bladspinazie, gebakken banaan en/of avocado

Boodschappenlijstje:

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kilo Dradu (4 moten)
2 tenen knoflook
2 limoenen
peper
zout
olijfolie


Geplaatst in Amerika en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *