Engeland – Recept voor Crumpets


Engeland - Crumpets

Luchtig ontbijtje

Benodigdheden voor circa 8 crumpets:

- 580 ml melk
- 360 g bloem
- 2 tl gist
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- zonnebloemolie

Serveer de crumpets met (verse) jam, honing of boter.

Recept:

Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm, als de melk te warm is laat je het even afkoelen.
Meng voor het beslag: de bloem, gist, suiker, zout en het bakpoeder met elkaar en roer de melk erdoor. Laat het beslag circa 25 minuten afgedekt met een natte theedoek rijzen op een warme plek. Dit geheel moet schuimig zijn, was dit niet het geval dan was waarschijnlijk de melk te warm of de gist te oud, begin in dat geval opnieuw.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en zet de ringen in de pan. Laat de ringen even warm worden en schep tot de helft vol met beslag. Laat circa 6 minuten bakken op laag vuur, (er moeten luchtgaatjes ontstaan). Verwijder de ringen, draai de crumpets om en laat nog circa 4 minuten bakken. Herhaal dit tot het beslag op is.


Geplaatst in Europa en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *