Comfort food – Recept voor Cubano’s


Verenigde Staten - Cubano's

Comfort food uit de film Chef (2014)

Musica!

Voordat je verder leest! Deze heerlijke soundtrack mag eigenlijk niet ontbreken bij Cubano gerelateerde activiteiten:

Eindelijk Cubano’s

Na het zien van de feel good movie Chef bleef me één ding bij; dat krakende krokante geluidje wanneer Jefe's klanten hun versgebakken Cubano's wegkauwen, heerlijk. Na een aantal drukke weken heb ik mijn eerste vrije avond opgeofferd om dit broodje zo perfect mogelijk na te maken en de smaak was nog beter dan ik had verwacht. Dit moet eigenlijk op het menu van elk zichzelf respecterende snackbar en croissanterie. Door het hoge feel good gehalte zouden ook uitvaartmaatschappijen in deze traktatie moeten investeren.

De Cubano's komen anders dan de naam doet vermoeden gewoon uit de Verenigde Staten. Veel Cubanen beproefden hun geluk in Florida (zie ook: Scarface). Op dit moment leven er een miljoen Cubanen in deze Amerikaanse staat. Als bedankje voor de mogelijkheid op de 'American Dream' is er iemand geweest die de Cubano heeft bedacht.

Benodigdheden, voor 6 personen:

400 gram dun gesneden ham
smeerbare roomboter
2 grote stokbroden
Franse mosterd
* 400 gram Mojo-gemarineerde varkensschouder, in plakjes. Deze moet voorgegaard zijn, liefst 12 uur op een Big Green Egg, maar korter kan ook.
200 gram Emmentaler
200 gram echte Cheddar
12 plakken augurk, uit pot

Verder heb je nodig: een dubbelzijdige gril (lees tosti-ijzer). Als deze niet in je culinaire collectie zit, gebruik dan een grill- of koekenpan. Als je de broodjes tijdens het grillen afdekt met een bord of deksel, en verzwaard met een blik bruine bonen of iets anders met gewicht, moet het wel lukken.

* Het recept voor de varkensschouder vind je hier:

Recept

Stap 1: Grill of bak de plakken ham totdat deze bruine randjes krijgen. leg ze vervolgens op een bord.
Stap 2: Snij de stokbroden in drie gelijke stukken, snijd ze daarna open en besmeer de binnenkant rijkelijk met roomboter. Grill de broodjes tot de binnenkant krokant is.
Stap 3: Besmeer zowel de onder- al bovenkant met een goede laag mosterd.
Stap 4: Beleg de broodjes gelijkmatig met de ham, het varkensvlees, de kaas en tot slot een plak augurk. Leg de bovenkant van het broodje op het geheel.
Stap 5: Besmeer nu ook de buitenkanten van de broodjes met de roomboter (jep, daar gaan je goede voornemens)
Stap 6: Bak de broodjes goudbruin tussen de grill. Draai de broodjes om na een aantal minuten en zorg dat beide kanten mooi gekleurd worden. De broodjes zijn klaar als de kaas gesmolten is.
Stap 7: Je hebt nu perfecte Cubano's. Snijd de broodjes nog even doormidden en serveer bijvoorbeeld met wat Cassave friet. Eetsmakelijk!

Zo maakt El Jefe (Chef) himself de Cubano’s in zijn foodtruck:


Geplaatst in Amerika en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *