Italië – Recept voor Pasta Pesto


Italië - Pasta Pesto

Traditionele pasta pesto de Genoa

Boodschappenlijstje, voor 2 personen

250 gr spaghetti of fusilli

Voor de pesto:

100 gr verse basillicumblaadjes
1 gepeld knoflookteentje
30 gr pijnboompitten (niet geroosterd)
80 gr pecorino
200 - 250 ml olijfolie, extra vierge
peper / zout, naar smaak

Als lunchgerecht is deze pasta meer dan voldoende. Wil je dineren dan kan je bijvoorbeeld groene asperges, cherrytomaatjes, zalm of zongedroogde tomaatjes toevoegen.

Dit recept is van Eugenio Reggiani. Hij is afkomstig uit Genoa en praat over dit gerecht als een Surinamer over roti. Eigenlijk heb ik hem toegezegd dat ik basilicium uit Genoa zou gebruiken.

' Basilico must be from Genoa because it's the best , the basilico from the other parts is not the same because it has a sort of mint taste !'

Geen idee alleen waar ik deze superbasillicum kon krijgen, dus nu maar shittymunt basillicum van de markt gehaald 🙂

Recept:

Pasta:

- Kook de pasta.

Het water waarin je de pasta kookt moet eigenlijk net zo zout zijn als zeewater. Olie toevoegen is niet nodig.

- Pesto

Gooi alle ingredienten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Als je geen keukenmachine hebt kan je een vijzel of staafmixer gebruiken.

- Mix de pasta en de pesto en je feestje kan beginnen.


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *