Madagaskar – Recept voor Romazava (versimpelde versie)


Madagaskar - Romazava

Simpel, snel klaar, gezond en lekker

Benodigdheden voor 4 peronen

Olijfolie
500 gr kippendij / kipfilet, in blokjes
6 grote tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes
2 gesnipperde uien
5 teentjes knoflook, fijngehakt
5 cm fijngehakte gember
400 gr verse, gewassen bladspinazie
Chili vlokken of een verse rode peper, naar smaak
Zout en peper

+/- 350 gram basmati rijst

Recept:

- Verhit de olie in een wok of grote sauspan
- Bak de ui in twee minuten glazig. Voeg dan de kip en de chili toe, bestrooi met zout / peper en bak bruin, voeg na 5 minuten ook de knoflook toe.
- Voeg de tomatenblokjes en de gember toe, roer dit door tot de tomaten zo zacht zijn dat er een saus ontstaat (+/- 10 minuten).
- Voeg dan de spinazie toe en kook mee totdat deze gaar is.

Serveer met basmati rijst, eetsmakelijk!


Geplaatst in Afrika en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *